Legende i istine o kriminalu u Crnoj Gori

CG kriminal
rss
FB

Crna legenda o Crnoj Gori


Oni koji već dugo istražuju organizovani kriminal u bivšoj Jugoslaviji smatraju da taj kriminal, vezan za državne tajne službe, druge obavještajne službe, američke i evropske, štite, u zamjenu za informacije, ili čak kroz političke dogovore, piše Le Monde.

Na slici možete vidjeti kako je ugledni portal Global (https://ocindex.net/country/montenegro) ocjenio indeks kriminala u Crnoj Gori. Praćeno je 193 zemlje, a Crna Gora je 45-ta.

Nije za hvalu, ali ...
Prikaz bi više trebao da zabrine susjede koji su "uspjeli" nadmašiti Crnu Goru.
Kao zajednica, očigledno, "igramo ligu šampioni Evropskog kriminala".
Kada su predsjednik suda, specijalni tužilac i direktor policije jedne države optuženi za organizovani kriminal čini se logično da takva država privlači sumnjive osobe.
A kad su u toj državi registrovani i krimnalni klanovi, kao što je kavački i škaljarski osumnjičeni sa ubistva više od 50 osoba u posljednjih osam godina, onda se crna legenda o mafiji koja ima svoju državu ne čini nerealnom.

Ako bi htjeli biti optimistični kada su predsjednik suda, specijalni tužilac i direktor policije jedne države optuženi za organizovani kriminal čini se da je ta država riješila da se oslobodi organizovanog kriminala.

Logo kriminal Montenegro