Nazad na početak sajta prevare - Home Page prevare

Samo prošetaš i eto lijepa izgleda... 

 

Ma hajde

 

 

29.9.2011. Američka savezna komisija za trgovinu donijela je presudu po kojoj Reebok vara kupce. 

Novčani iznos od nagodbe biće potrošen za vraćanje novca potrošačima. Važan dio ponude Reeboka su sporne tenisice koje imaju zaobljene potplate.

ma hajde

Prema tvrdnjama Reeboka iznesenim u brojnim reklamama, ta obuća zbog svoje nestabilnosti potiče snažniji rad mišića, 11 do 28 posto više od običnih tenisiki.
FTC je naveo da se te tvrdnje ničime ne mogu dokazati.
'Ipak, Reebok je povukao te reklame negdje usred naše istrage', rekao je David Vladeck, direktor FTC-ovog Ureda za zaštitu potrošača.
'Dobili smo pritužbe potrošača. Mi gledamo televiziju. Mi čitamo novine', kazao je Vladeck. 'Bez rada i znoja nema zdravog tijela u dobroj formi', istaknuo je.
Prema nagodbi, Ribok u svojim reklamnim kampanjama više ne smije bez naučnih dokaza tvrditi da njezine tenisike jačaju mišiće.

tene ko tene
Sporna patika
ola la
Kampanja u kojoj seksi cure tvrde da su tenisike pomogle u oblikovanju njihovih guzova između ostalog ističe da potpetice 'čarobnih cipelica' imitiraju hodanje na lopti za balansiranje, što navodno jača mišiće.

trik?
Neki kažu sve je to samo reklamni trik.
Na kraju godine znaće se je li bio uspješan.

Na službenim stranicama Adidasa, koji posjeduje Reebok brand, piše da korporacija stoji iza tvrdnji u oglasima, ali je pristala na nagodbu i povrat novca kako bi izbjegla dugotrajnu sudsku parnicu.